7 Temmuz 2013 Pazar

Yavru kedi ve köpek parazit problemi



Bebek ve yavru hayvanlarda en önemli sorunlardan biri iç-dış parazit problemi. Parazit tedavisi uzun süre yapılmadığı takdirde hayvanları ölüme kadar götürebiliyor. Tabii ki ufaklıkların bağışıklık sistemi daha zayıf. Veteriner hekiminizle görüşerek bu konuda detaylı bilgi alabilir ve düzenli parazit uygulamalarını yaptırabilirsiniz.

Yavruları 1 aylık olan süt veren anne kedilere iç parazit tedavisi yapılabilir, alacakları süt ile yavrular da korunur. Annesiz kalmış bebeklerde ise 1. aydan sonra çeşitli uygulamalar yapılabiliyor (ürün ve ilaç isimlerini yanlış uygulamalar olabileceğinden yazmak istemiyoruz, hekimlerden öğrenebilir, hekim denetiminde uygulanmasını sağlayabilirsiniz, unutmayın yanlış uygulamaların hayvana ciddi zararları olabilir, bu yüzden muhakkak bu işleri hekimlerinize bırakın, kulaktan dolma bilgilerle ürün/ilaç kullanmayın) .

1 aylık olana dek profesyonel markaların kitten ya da puppy mamaları, pet shoplarda, kliniklerde ve internette satılan kitty milk / puppy milk'ler ve yavru hayvanların bağışıklık sistemini güçlendirici özel ürünler; oral paste'lar, vs. kullanabilir, böylece ilk aşıları ve parazit uygulamaları başlayana kadar olan süreyi daha temkinli ve sağlıklı atlatabilirsiniz. Unutmayın, ucuz maliyetli ürünler size daha cazip gelebilir fakat ciddi sağlık problemlerine yol açabilirler, özellikle sokaktan alınan bebek ve yavrular, hasta olanlar, vs. için risk oluşturabilirler, profesyonel ürünler maliyeti yüksek olsa da sağlıklı, tam koruma sağlarlar.

Elimizdeki her can da, sahipli-sahipsiz olsun, kaliteli bakımı ve sağlıklı yaşamı hak etmektedir.

Yazan ( Deniz Fatalblackwolf)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder